Blog

Zabudnite na klasické učenie cudzieho jazyka tvárou v tvár, vaše pokroky postráži umelá inteligencia

daniel bacik fotka

Daniel Bacík

7. december 2020

Dĺžka čítania: 4 min.
Prečítané: 249 x

V rámci kariérneho rastu je v súčasnosti znalosť cudzieho jazyka, predovšetkým angličtiny, nevyhnutnosťou. Kedysi, ak chcel pracovník v zamestnaní uspieť, musel sa vzdelávať sám. No aktuálne je už množstvo zamestnávateľov, ktorým záleží na tom, aby sa ich pracovníci neustále zdokonaľovali v cudzom jazyku. Nemusia sa pritom obávať, že v čase korony a “home office“ práce ho budú zanedbávať. Overené kurzy angličtiny s garantovaným výsledkom pre firmy aj jednotlivcov neo Professional je možné teraz získať s výhodnou vianočnou zľavou 20 %.

deti s ucitelkou sa ucia po anglicky

Alfou a omegou ako sa naučiť cudzí jazyk je jednoznačne motivácia. Odborníci odporúčajú častý kontakt s jazykom – či už stretávanie sa s ľuďmi a konverzáciu s nimi, pozeranie filmov v cudzom jazyku alebo aspoň s titulkami, ako aj počúvanie audio kníh a podcastov. Osvedčené sú aj kurzy cudzieho jazyka pod vedením lektorov.

Ak však chýba vnútorná motivácia, teda ak sa samotný zamestnanec nie je schopný pravidelne vzdelávať a chodiť na kurzy jazyka, funguje tá vonkajšia, ktorá vychádza od zamestnávateľa. Najmä ak je cudzí jazyk potrebný pri plnení pracovných úloh. Pri tradičných kurzoch prezenčného vzdelávania „face to face“ sa však častokrát stáva, že zamestnávateľ nevie správne zhodnotiť kvalitu výučby, ani pokrok, ktorý pracovník dosiahol. Takéto firemné vzdelávanie je tak pre zamestnávateľa neefektívne a finančne nevýhodné.

Umelá inteligencia motivuje k učeniu

Slováci študujú cudzie jazyky spravidla 10 mesiacov ročne vo frekvencii 2x 60 minút týždenne. Týmto tempom sa však za školský rok často nedokážu posunúť ani o jednu celú úroveň. Ideálne je preto študovať celý rok, teda 12 mesiacov, a výučbe venovať dvakrát 90 minút. Obdobie pandémie však prinieslo nové a navyše efektívne možnosti štúdia. Výučba angličtiny v 21. storočí dokáže využívať technologické inovácie a je časovo a priestorovo flexibilná. Možností je viacero – virtuálne triedy či online učebnice, no najsofistikovanejšou formou vzdelávania sú nástroje založené na umelej inteligencii.

Plus Academia poskytuje práve takýto vzdelávací jazykový kurz neo Professional, kde vás vo výučbe angličtiny vedie umelá inteligencia. Vďaka aplikovaným poznatkom z modernej neurovedy a kognitívnej psychológie je možné naučiť sa plynulo rozprávať po anglicky oveľa efektívnejšie v porovnaní s klasickou výučbou angličtiny, ktorá stavia na texte, gramatike a slovíčkach. Osvojenie jazyka nastáva prirodzeným spôsobom. Umelá inteligencia je vysoko individualizovaná, doslova študenta „navníma“ – a tak sú kurzy jazyka ušité priamo na mieru jeho potrebám. Štúdium sa uskutočňuje v kratších intervaloch a častejšie, čo je jednoznačným prínosom, pretože sa nestratí kontakt s jazykom.

Umelá inteligencia zadáva také typy úloh, aby došlo k čo najväčšiemu napredovaniu. Súčasne sleduje pokrok a kvalitu výučby až ku skúškam a výslednému CERF certifikátu. Výučba tak dosahuje obrovskú efektivitu v krátkom čase. Súčasťou vzdelávania sú aj online stretnutia s lektorom, ktorý pôsobí ako mentor. Na pravidelných konzultáciách zhodnotí vaše slabé aj silné stránky, vyskúša nadobudnuté zručnosti v konverzácii – študenti si tak uvedomia reálny posun v komunikácii, získajú sebavedomie a posilnia motiváciu k ďalšiemu samostatnému štúdiu.

deti s ucitelkou sa ucia po anglicky
Garantovaný výsledok

Neo Professional je fungujúca metóda ako sa naučiť plynule jazyk, ktorú doteraz absolvovalo už 25 miliónov študentov zo 70 krajín, kde sa tento pokročilý systém výučby využíva už 30 rokov. Online riešenie s výraznou efektivitou v krátkom čase, garantovanými výsledkami a  možnosťou vyhodnotenia cieľov študujúcich je vhodný nielen pre jednotlivcov. Predstavuje mimoriadne efektívny a v čase pandémie zároveň bezpečný nástroj pre zamestnávateľov v programoch firemného vzdelávania.

Zamestnávatelia vedia presne vyhodnotiť, ktorí členovia tímu majú chuť napredovať a teda či má význam vkladať finančné prostriedky práve do ich vzdelávania. V reálnom čase je možné vidieť intenzitu aj kvalitu štúdia, posun v jazykových úrovniach, plnenie študijných cieľov a úroveň jednotlivých zamestnancov. Neo Professional je možné na 14 dní vyskúšať zadarmo. Súčasne PLUS Academia poskytuje poradenstvo, ako spustiť pilotný program a nastaviť vzdelávanie tak, aby bola výučba nielen efektívna, ale zamestnancov aj bavila.

Pozrite si tiež naše video o najnovších trendoch vo výučbe cudzích jazykov.

Páčil sa vám tento článok? Prihláste sa do odberu noviniek a nenechajte si ujsť žiaden nový príspevok.

Pre všetkých nových odberateľov sme prichystali DARČEK!

Ďalšie príspevky

Podcast: Reziliencia s Prof. Léom Brunom, Ph.D

Podcast: Reziliencia s Prof. Léom Brunom, Ph.D

V júni sme mali vzácnu návštevu z Brazílie. Profesor Léo Bruno, Ph.D. pôsobí na Fundação Dom Cabral, Nova Lima, Brazil a na Universidade do Estado do Amazonas/ESO, Brazil. Tentokrát sa s nami podelil o výsledky výskumu, ktorý bol zameraný na rezilienciu a leadership.

Základné veci, ktoré potrebujete vedieť o strese.

Základné veci, ktoré potrebujete vedieť o strese.

Stres je jedným z najväčších problémov, ktorému čelí západný svet. Ľudia sú stále viac a viac vystavovaní narastajúcemu tlaku, aby dokázali prežiť a dosiahnuť úspech v konkurenčnom prostredí. Sťažujú sa, že deň nemá dosť hodín na to, aby všetko stihli a kladú na seba extrémnu záťaž, aby všetko zvládli. To znamená, že zanedbávajú sami seba a svojich blízkych, čím zhoršujú svoje zdravie a pohodu.

Čítam, čítaš, čítame.

Čítam, čítaš, čítame.

Mnoho rodičov sa sťažuje, že nevedia priviesť deti k čítaniu. A veru, naviesť ich na túto cestu môže byť niekedy ťažký oriešok. Prečo sú knihy tak dôležité? Prečo schopnosť čítať dokáže človeku zmeniť život? A prečo môže byť čítanie pre deti na začiatku tak ťažké? Je nevyhnutné, aby deti čítali najskôr klasické knihy a až potom texty na obrazovkách? Toto a mnohé ďalšie zaujímavé informácie sa dozviete v najnovšom blogu s názvom Čítam, čítaš, čítame.

Najúčinnejší spôsob ako sa v tomto roku konečne naučiť cudzí jazyk.

Najúčinnejší spôsob ako sa v tomto roku konečne naučiť cudzí jazyk.

Koľkokrát sa vám stalo, že ste sa zapísali do kurzu cudzieho jazyka? A ako dlho vydržalo vaše prvotné nadšenie? Stáva sa vám, že začínate stále znova a znova? Tak potom potrebujete niečo výnimočné. A tým je jazykový pobyt na mieru. Priamo v zahraničí. Spojíte tak príjemné s užitočným. Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku priamo v zahraničí, no neviete, ako na to?