Blog

5 dôvodov, prečo vyskúšať angličtinu online

Dagmar Sádovská
6. november 2017

Dĺžka čítania: 4 min.

Prečítané: 773 x

Ak ste si už niekedy štúdium jazyka vyskúšali, iste budete súhlasiť, že naučiť sa ho tak, aby sme ho nezabudli, je dlhodobá a postupná záležitosť. Čo však robiť ak jednoducho nemáte čas navštevovať klasické jazykové kurzy, alebo vám tento spôsob jednoducho nevyhovuje? Ako sa to dá všetko skĺbiť?
V dnešnej dobe je veľmi veľa vecí, ktoré chceme stihnúť a tak málo času. Svet sa mení veľmi rýchlo a schopnosť hovoriť cudzím jazykom neustále naberá na dôležitosti. Našťastie náš rýchlo sa meniaci svet so sebou prináša aj nové technológie a možnosti štúdia jazykov. Vybrali sme pre vás 5 dôvodov, prečo sa oplatí dať online štúdiu šancu.

1. Za štúdiom nemusíte nikam chodiť

Chodiť naozaj pravidelne na hodiny angličtiny či iného jazyka nie je vždy jednoduché. Raz vám do toho príde meeting so šéfom, inokedy neodkladný klient, ktorého treba vybaviť, alebo vždy keď už naozaj chcete ísť, vám presun cez zápchu v meste zaberie hodinu času. A vám sa už tak veľmi chce ísť po práci domov.

Ak sa učíte online, tento problém neriešite. Učíte sa vždy tam, kde vám to najviac vyhovuje: buď doma so šálkou čaju, v kancelárii po práci, alebo cestou domov v MHD.

 

2. Učíte sa vtedy, keď vám to najviac vyhovuje

Vždy, keď chcete začať s jazykovým kurzom, musíte robiť kompromisy: inými slovami, vyčleniť si aspoň hodinku času dva krát do týždňa na to, že pôjdete na kurz. Už vopred však viete, že to nie vždy stihnete.

S online štúdiom ste vy pánom svojho času. Keď skončíte v práci a ste veľmi unavený, jednoducho si dáte pauzu, najete sa, oddýchnete si a až potom začnete študovať.

“S online štúdiom ste pánom svojho času vy.”

3. Učíte sa toľko, koľko sami chcete

Je jasné, že ak sa chcete dlhodobo zlepšovať, aj online štúdium musí mať systém. Predsa len neexistuje zázračná metóda, pomocou ktorej si všetko nalejete do hlavy bezbolestne.

Keď však pôjde večer nejaký dobrý film, alebo sa ozve kamarát na kávu, pokojne si od toho učenia môžete na chvíľku oddýchnuť. Pokračovať predsa môžete kedykoľvek a študovať môžete koľko budete vládať.

 

4. Jednoduchšie si vyberiete kurz rôzneho zamerania

Povedzme, že vaša angličtina je už dobrá a chcelo by to niečo nové. Ak zrovna nemáte lektora iba pre seba, ktorý sa vám vo všetkom prispôsobí, stojíte pred výzvou. Buď sa musíte poobzerať po inom kurze, alebo presvedčiť lektora aj spolužiakov, aby vyhoveli vašim potrebám.

Ak si zvolíte správny online nástroj, tento prechod je omnoho jednoduchší. Nebudete mať problém prepnúť napríklad z kurzu bežnej angličtiny, do biznis, alebo inak zameranej angličtiny. Stačí vám pár klikov naviac. 

 

5. Jasnejšie vidíte svoj progres

Pri bežnom kurze môže byť náročné zmerať,  či je váš progres efektívny. Výsledky môžete na sebe cítiť, no neviete ich presne odmerať. 

So správne zvolenou online výučbou bude celé vaše štúdium prehľadnejšie. Presne uvidíte, koľko času ste mu venovali, koľko učiva sa vám podarilo prebrať a ako dobre ste ho zvládli. Sami tak posúdite, či investovaný čas a peniaze nevyšli nazmar.

Vyskúšajte si to sami!

Viete ako to chodí, sto ľudí, sto chutí. Tak ako nie každému vyhovuje štandardné štúdium, ani online forma nie je pre každého. Ak vás však týchto 5 tipov zaujalo, máme pre vás dobrú správu. Dali sme si prácu, vyskúšali viacero nástrojov a vybrali ten, ktorý odbornými očami považujeme za najlepší.

Našli sme neo Professional! Otestovali sme ho a sami sme boli prekvapení výsledkami. Chcete vedieť ako to funguje? Prečítajte si viac, alebo nám jednoducho napíšte. Radi Vám prezradíme viac.

Páčil sa vám tento článok? Prihláste sa do odberu noviniek a nenechajte si ujsť žiaden nový príspevok.

Pre všetkých nových odberateľov sme prichystali DARČEK!

Ďalšie príspevky

Podcast: Reziliencia s Prof. Léom Brunom, Ph.D

Podcast: Reziliencia s Prof. Léom Brunom, Ph.D

V júni sme mali vzácnu návštevu z Brazílie. Profesor Léo Bruno, Ph.D. pôsobí na Fundação Dom Cabral, Nova Lima, Brazil a na Universidade do Estado do Amazonas/ESO, Brazil. Tentokrát sa s nami podelil o výsledky výskumu, ktorý bol zameraný na rezilienciu a leadership.

Základné veci, ktoré potrebujete vedieť o strese.

Základné veci, ktoré potrebujete vedieť o strese.

Stres je jedným z najväčších problémov, ktorému čelí západný svet. Ľudia sú stále viac a viac vystavovaní narastajúcemu tlaku, aby dokázali prežiť a dosiahnuť úspech v konkurenčnom prostredí. Sťažujú sa, že deň nemá dosť hodín na to, aby všetko stihli a kladú na seba extrémnu záťaž, aby všetko zvládli. To znamená, že zanedbávajú sami seba a svojich blízkych, čím zhoršujú svoje zdravie a pohodu.

Čítam, čítaš, čítame.

Čítam, čítaš, čítame.

Mnoho rodičov sa sťažuje, že nevedia priviesť deti k čítaniu. A veru, naviesť ich na túto cestu môže byť niekedy ťažký oriešok. Prečo sú knihy tak dôležité? Prečo schopnosť čítať dokáže človeku zmeniť život? A prečo môže byť čítanie pre deti na začiatku tak ťažké? Je nevyhnutné, aby deti čítali najskôr klasické knihy a až potom texty na obrazovkách? Toto a mnohé ďalšie zaujímavé informácie sa dozviete v najnovšom blogu s názvom Čítam, čítaš, čítame.

Najúčinnejší spôsob ako sa v tomto roku konečne naučiť cudzí jazyk.

Najúčinnejší spôsob ako sa v tomto roku konečne naučiť cudzí jazyk.

Koľkokrát sa vám stalo, že ste sa zapísali do kurzu cudzieho jazyka? A ako dlho vydržalo vaše prvotné nadšenie? Stáva sa vám, že začínate stále znova a znova? Tak potom potrebujete niečo výnimočné. A tým je jazykový pobyt na mieru. Priamo v zahraničí. Spojíte tak príjemné s užitočným. Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku priamo v zahraničí, no neviete, ako na to?