Novinky

Ukončenie medzinárodného projektu PROLANT-CAP

Daniel Bacík

1. december 2017

Dĺžka čítania: 2 min.

Prečítané: 717 x

Začiatkom septembra PLUS Academia spolu so svojimi partnermi z Asociácie jazykových škôl SR a ďalšími 5 zahraničnými partnermi (Lotyšsko, Taliansko, Veľká Británia, Francúzsko, Malta) úspešne ukončila medzinárodný projekt s názvom PROLANT-CAP.

Hlavným cieľom projektu bolo zlepšiť profesionálny rozvoj lektora a trénera cudzích jazykov. Tento cieľ sme sa rozhodli naplniť prostredníctvom realizácie čiastkových cieľov, ktorými boli:

1. Vytvorenie kariérnej cesty lektora a trénera cudzích jazykov, ktorí nie sú súčasťou tradičného vzdelávacieho systému (školského).

2. Vytvorenie 2 špecifických jazykových tréningových programov, využijúc CLIL metodiku, so zameraním na automobilový priemysel a turizmus.

Projekt bol primárne zameraný na lektorov a trénerov cudzích jazykov pôsobiacich v jazykových školách a asociáciách jazykových škôl. Druhou cieľovou skupinou boli zamestnanci v 2 priemyselných odvetviach (automotive a turizmus), ktorí následne budú benefitovať z vytvorených tréningových programov. V nadväznosti na vytvorenie kariérnej cesty, vzniká takto možnosť pre trénerov/lektorov vyškoliť sa v rámci nových programov, zvýšiť tým svoje zručnosti a napomôcť k rozšíreniu týchto programov do viacerých európskych krajín.

Dvojročný projekt začal svoju implementáciu v septembri 2015 a vyvrcholil medzinárodnou konferenciou v júni 2017 na Slovensku, ktorej sa zúčastnilo vyše 100 účastníkov z celej Európy.

Bližšie informácie o projekte a jeho následnej implementácii do každodenného života nájdete aj na www.prolantcap.eu.  

Páčil sa vám tento článok? Prihláste sa do odberu noviniek a nenechajte si ujsť žiaden nový príspevok.

Pre všetkých nových odberateľov sme prichystali DARČEK!

Ďalšie príspevky

Podcast: Reziliencia s Prof. Léom Brunom, Ph.D

Podcast: Reziliencia s Prof. Léom Brunom, Ph.D

V júni sme mali vzácnu návštevu z Brazílie. Profesor Léo Bruno, Ph.D. pôsobí na Fundação Dom Cabral, Nova Lima, Brazil a na Universidade do Estado do Amazonas/ESO, Brazil. Tentokrát sa s nami podelil o výsledky výskumu, ktorý bol zameraný na rezilienciu a leadership.

Základné veci, ktoré potrebujete vedieť o strese.

Základné veci, ktoré potrebujete vedieť o strese.

Stres je jedným z najväčších problémov, ktorému čelí západný svet. Ľudia sú stále viac a viac vystavovaní narastajúcemu tlaku, aby dokázali prežiť a dosiahnuť úspech v konkurenčnom prostredí. Sťažujú sa, že deň nemá dosť hodín na to, aby všetko stihli a kladú na seba extrémnu záťaž, aby všetko zvládli. To znamená, že zanedbávajú sami seba a svojich blízkych, čím zhoršujú svoje zdravie a pohodu.

Čítam, čítaš, čítame.

Čítam, čítaš, čítame.

Mnoho rodičov sa sťažuje, že nevedia priviesť deti k čítaniu. A veru, naviesť ich na túto cestu môže byť niekedy ťažký oriešok. Prečo sú knihy tak dôležité? Prečo schopnosť čítať dokáže človeku zmeniť život? A prečo môže byť čítanie pre deti na začiatku tak ťažké? Je nevyhnutné, aby deti čítali najskôr klasické knihy a až potom texty na obrazovkách? Toto a mnohé ďalšie zaujímavé informácie sa dozviete v najnovšom blogu s názvom Čítam, čítaš, čítame.

Najúčinnejší spôsob ako sa v tomto roku konečne naučiť cudzí jazyk.

Najúčinnejší spôsob ako sa v tomto roku konečne naučiť cudzí jazyk.

Koľkokrát sa vám stalo, že ste sa zapísali do kurzu cudzieho jazyka? A ako dlho vydržalo vaše prvotné nadšenie? Stáva sa vám, že začínate stále znova a znova? Tak potom potrebujete niečo výnimočné. A tým je jazykový pobyt na mieru. Priamo v zahraničí. Spojíte tak príjemné s užitočným. Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku priamo v zahraničí, no neviete, ako na to?